Fasulyenin en güzel halini sunduğumuz zeytinyağlı fasulye hem şirketlerin hem davetlerin vazgeçilmezi oluyor. Yazın olmazsa olmazları arasına giren zeytinyağlı fasulye ile lezzet keşfine ne dersiniz?
Malzemeler:
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
500 g taze fasulye
3 adet domates
Yarım kaşık domates salçası (İsteğe göre)
Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi:
Öncelikle fasulyelerin kılçığını iyice temizledikten sonra dikey bir şekilde ortadan ikiye ve sonrasında yatay bir şekilde keseriz.
Daha sonra 1 çay bardağı zeytinyağı, domates salçası ve ince ince doğranmış soğanlar kavrulur.
Soğanlar hafif kavrulduktan sonra ayıkladığımız fasulyeri de üstüne ekleriz, tencerenin kapağını kapatarak fasulyelerin 5 dk. kavrulmasını bekleriz.
Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates ve tuz eklenir. 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
Fasulyeler pişene kadar 35-40 dk. tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
Soğuk olarak servis edilir, afiyet olsun. 🙂