Fasulyenin en güzel halini sunduğumuz zeytinyağlı fasulye hem şirketlerin hem davetlerin vazgeçilmezi oluyor. Yazın olmazsa olmazları arasına giren zeytinyağlı fasulye ile lezzet keşfine ne dersiniz?

Malzemeler:

1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
500 g taze fasulye
3 adet domates
Yarım kaşık domates salçası (İsteğe göre)
Tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi:

Öncelikle fasulyelerin kılçığını iyice temizledikten sonra dikey bir şekilde ortadan ikiye ve sonrasında yatay bir şekilde keseriz.

Daha sonra 1 çay bardağı zeytinyağı, domates salçası ve ince ince doğranmış soğanlar kavrulur.

Soğanlar hafif kavrulduktan sonra ayıkladığımız fasulyeri de üstüne ekleriz, tencerenin kapağını kapatarak fasulyelerin 5 dk. kavrulmasını bekleriz.

Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates ve tuz eklenir. 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.

Fasulyeler pişene kadar 35-40 dk. tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.

Soğuk olarak servis edilir, afiyet olsun. 🙂